Olet täällä

Harbinger

Ohra

Mallastamon suosittelema

Satoisa Harbinger on laadukas kotimainen mallasohra, jolle on kysyntää. Suomen oloihin jalostettu lajike on lujan kortensa ja hyvän taudinkestävyytensä ansiosta viljelyvarma lajike.

 

Mallasohralle tärkeät laatuominaisuudet iso jyväkoko ja alhainen valkuaispitoisuus ovat niin ikään Harbingerillä kohdallaan. Hyvien viljely- ja laatuominaisuuksiensa ansiosta Harbinger on hyväksytty viralliseksi mallasohraksi Suomessa.

 

Sato

Harbingerin sadontuottokyky on hyvä. Se on satoisuudeltaan mallasohrien parhaimmistoa. Virallisissa lajikekokeissa Harbinger on menestynyt hyvin viljelyvyöhykkeillä I-III ja kaikkina koevuosinaan. Myös käytännön viljelyksillä Harbinger on osoittanut sato- ja laatupotentiaalinsa.

 

Sadon laatu

Harbinger on tasainen, varma mallaslaadun tuottaja. Harbingerin tuhannen jyvän paino, hehtolitrapaino sekä I+II -lajitteiden osuus ovat melko korkeat. Valkuaispitoisuus on selvästi matalampi kuin useimpien muiden mallasohralajikkeiden. Harbinger tuottaa korkealaatuisen, mallasohrakelpoisen sadon erilaisissa kasvuolosuhteissa ja sen hyväksymisprosentti mallastuskäyttöön on ollut korkea.

 

Käyttötarkoitus

mallastus
rehut
tärkkelystuotanto

 

Viljelysuositus

Suositellaan vyöhykkeille I, II, IIIe

 

Kasvuaika

Harbinger on melko myöhäinen kaksitahoinen ohra. Sen kasvuaika on sama kuin Barken tai Annabellin.

 

Korsi

Harbinger on erittäin lujakortinen mallasohra. Korrenpituus on sama kuin Scarlettin tai NFC Tipplen.

 

Taudinkestävyys

Harbinger on täysin härmänkestävä lajike. Myös verkkolaikun kestävyys on hyvä. Tautientorjunta suositellaan tehtäväksi vain todellisen tarpeen ja asetetun satotavoitteen mukaisesti.

 

Maaperä

Harbinger soveltuu parhaiten viljeltäväksi hyväkuntoisilla savi- ja kivennäismailla. Kaksitahoiseksi ohraksi Harbinger sietää hyvin myös happamuutta.

 

 

Vanille

Ohra
 

Niklas

kaura
 

Harbinger

Ohra
 

Nurmet, öljykasvit, muut

Muut siemenet
 

Uutuusesite

Lajikkeet 2020