Olet täällä

Harmony

kaura

Suurijyväinen myllykaura

Harmonyn satoisuus korostuu happamilla kasvupaikoilla. Markkinoiden suurijyväisin kaura, jonka laatulisät jyväkoon ansiosta ovat merkittävät.

 

 

Harmonyn kasvuaika on 99,5 päivää. Se on kasvuajaltaan Belindaa päivän aikaisempi.

 

Harmonyn sato on koetulosten mukaan jopa hieman korkeampi, kuin Belindalla. Muihin yleisiin lajikkeisiin verrattuna se on menestynyt erityisen hyvin I-vyöhykkeellä. Lajikekokeiden mukaan se on yksi satoisimmista kauroista liejusavilla.

 

 Lakoprosentti on virallisissa lajikekokeissa ollut 26 %, Belindalla 27 %. Korren pituus on virallisissa lajikekokeissa ollut 96 cm, kun Belindan korrenpituus on 93 cm. Pitkähkö korsi edesauttaa lajikkeen menestymistä kuivilla kasvupaikoilla ja kuivissa sääoloissa.

 

Harmony on laadukas kauralajike. Sen on jyväkooltaan nykyisistä kauppalajikkeista suurin. Tuhannen jyvän paino on 47,1 grammaa, kun Belindalla jyväkoko on 38,6 grammaa.

Harmony on erityisen hyvä elintarviketuotantoon myllykauraksi sekä vientikauraksi. Rehuntuotantoon se soveltuu myös hyvin.

Vuonna 2020 tuotettu Harmonyn siemen on laadukasta. Siemenistä on teetetty kauppalaatuanalyysi. Tulokset alla;

  • Kosteus 12,50 %
  • Valkuaispitoisuus 11,00 %
  • Hehtolitranpaino 55,00 KG
  • Seulonta 2,0 mm 2,20 %
  • DON(Deoxynivalenol) 0,25 MG/KG
  • Väri vaalea Kyllä
  • Aistinvarainen laatu Tarkastettu
     

Huom. jyväkoko antaa mukavasti lisähintaa, jopa enemmän kuin hehtolitrapaino

( Toksiinimääritystulokset luetaan Rida quick Scan-laitteella, jonka alin tulos on <0,5, joka tarkoittaa että tulos on alle laitteen määritysrajan eli toksiinia on vähemmän kuin alle 0,5 tai ei ollenkaan. Koska järjestelmään ei voi kirjata ”pienempi kuin” – merkkiä, niin silloin tulokseksi tulee 0,25. )

 

Iceman

Vehnä
 

Vertti

Ohra
 

Toria

Ohra
 

Harmony

kaura
 

Vanille

Ohra, mallas
 

Perttu

Kaura
 

Fennica

ohra, mallas
 

Quarna

Vehnä