Olet täällä

Quarna

Vehnä

Myllärin valkuaispitoinen kevätvehnä (huom. tarjolla puhtaana, ilman peittausta)

Quarna on lujakortinen lajike ja sen edut tulevat parhaiten esille laatupuolella. Jyväkoko on suuri ja hehtolitran paino sekä valkuaispitoisuus korkeat. Leivontalaatu on erittäin hyvä.

 

Sato
Kasvuajaltaan päätyypin kevätvehniin kuuluva Quarna on satoisa lajike. Sen satotaso on samaa luokkaa kuin Anniinalla. I-viljelyvyöhykkeellä Quarnan sato on ollut samaa tasoa kuin huomattavasti myöhäisemmän Zebran.

Sadon laatu
Quarnan edut tulevat parhaiten esille sen laatuominaisuuksissa. Jyvän ominaisuudet Quarnalla on hyvät: jyväkoko on keskimääräistä suurempi ja hehtolitrapaino on suurempi kuin Kruunulla. Valkuaispitoisuus Quarnalla on erittäin korkea, lähes Anniinan tasoa. Myös sakolukuominaisuudet ovat Quarnalla erinomaiset, jopa Kruunun tasoiset.
Koeleivonnoissa Quarnan sitkon määrä on ollut suuri ja sen suhde valkuaispitoisuuteen on ollut myllyjen esittämällä tasolla. Sitko laatu Quarnalla on erinomaista.

Käyttötarkoitus
Leivonta

Viljelysuositus
Suositellaan vyöhykkeille I, II,III
Quarna soveltuu viljeltäväksi vehnän pääviljelyalueella. Lyhyen korren vuoksi Quarnalla esiintyy kuivuudenherkkyyttä, joten lajiketta ei suositella poutiville lohkoille.

Kasvuaika
Quarna on melko aikainen lajike. Se on hieman Kruunua aikaisempi, mutta myöhäisempi kuin Anniina. Quarnan kasvuaika mahdollistaa sen viljelyn laajana Pohjanmaata myöden.

Korsi
Quarnan korsi on lyhyt ja laonkestävä. Korrensääteen käyttö on harvoin tarpeellista.

Taudinkestävyys
Härmää on Quarnalla esiintynyt melko vähän ja sen härmänkestävyys on Anniinan luokkaa. Quarnan lehtilaikkutautien kestävyys on keskimääräistä Kruunun tasoa.

Alkuperä
Quarnan on jalostanut Delley Seed and Plants Ltd. Lajikeoikeudet Suomessa omistaa Boreal Kasvinjalostus Oy.

 

 

Helmi

kevätvehnä
 

Vertti

Ohra
 

Harmony

kaura
 

Quarna

Vehnä
 

Vanille

Ohra
 

Iceman

Vehnä
 

Perttu

Kaura
 

Harbinger

Ohra
 

Toria

Ohra
 

Niklas

kaura
 

Uutuusesite

Lajikkeet 2020
 

Nurmet, öljykasvit, muut

Muut siemenet