Olet täällä

Vertti

Ohra

 

Sato, korsi ja kasvuaika

Vertin sato on virallisissa lajikekokeissa ollut Aukustin ja Wolmarin kanssa samaa tasoa, ollen kuitenkin hiukan näitä aikaisempi. Vertin satotaso on ollut korkea kaikkien viljelyvyöhykkeiden kokeissa. Vasta 4-5 päivää sitä myöhäisemmät lajikkeet alkavat ylittää Vertin satotason. Vertin korsi on melko lyhyt ja erittäin luja. Lakoa sillä on esiintynyt virallisissa lajikekokeissa alle 4 %. Kasvuaika Vertillä on 84-85 päivää.

 

Sadon laatu

Vertin tuhannen siemenen paino on virallisten lajikekokeiden mukaan aikaiseksi monitahoiseksi korkea, 43 grammaa. Hehtolitrapaino on erittäin hyvää tasoa. Valkuaispitoisuus Vertillä on 12 %.

 

Taudinkestävyys

Ohran verkkolaikun verkkotyypin kestävyys Vertillä on erittäin hyvä, joten kestävyys ohrien merkittävintä kasvitautia vastaan on hyvä. Vertti on hyvää keskitasoa rengaslaikun, ohran tyvi- ja lehtilaikun sekä verkkolaikun laikkutyypin kestävyydessä. Härmää Vertissä esiintyy jonkin verran. Ohran lehtilaikkutauteja on sillä esiintynyt virallisissa lajikekokeissa 9,4 %, joka on selvästi keskitasoa vähemmän. Vertin taudinkestävyys on kokonaisuutenaan hyvä.

 

Viljelysuositus

Vertti soveltuu viljelyyn koko ohranviljelyalueelle kaikille maalajeille. Erityisen korkeisiin satotuloksiin on päästy eloperäisillä mailla. Vertti on viljelyvarma ja aikaisena ohrana antaa mahdollisuuksia syysviljojen viljelyyn.

 

Käyttötarkoitus

Vertti soveltuu viljelyominaisuuksiensa ja viljelyvarmuutensa ansiosta hyvin rehuohran tuotantoon.

 

Kuvassa Vertti ohraa 22. päivä heinäkuuta 2020.

Perttu

Kaura
 

Fennica

ohra, mallas
 

Iceman

Vehnä
 

Vertti

Ohra
 

Toria

Ohra
 

Harmony

kaura
 

Vanille

Ohra, mallas
 

Quarna

Vehnä