Helmi on aikainen laatuvehnä erityisesti myllyvehnän tuotantoon koko kevätvehnän viljelyalueella
Helmillä on erittäin korkea satopotentiaali - virallisissa lajikekokeissa Helmi on ollut satoisin aikainen kevätvehnä lähes kaikilla koepaikoilla.
III-vyöhykkeellä Helmi on satoisin, ja se erottuu muista aikaisista lajikkeista jo II-vyöhykkeeltä alkaen.
Sadon laatu
Helmin jyväkoko ja hehtolitrapaino ovat hyvää tasoa. Samoin valkuaispitoisuus ja sakoluku ovat hyvät.
Helmi on huippulaatuinen myllyvehnä, joka soveltuu erinomaisesti leipomoteollisuuden taikinankäsittelyprosesseihin. Kevätvehnien leivontalaatu analysoidaan Eviralla Luken määrittämistä virallisista lajikekokeista. Kokeissa muun muassa Helmin sitkon venyvyys on ollut hyvä ja venytysvastus erinomainen.
Käyttötarkoitus
elintarvikkeet
leivonta
Alla kuvassa Helmi vehnää Iitissä hieman ennen puintia 2022