Härkäpapu on soijan korvaaja Suomessa. Eurooppaan tuodaan noin 40 M tn soijaa vuosittain. Osa siitä olisi mahdollista korvata kotimaisella härkäpavulla, jonka tuotantoala oli jo 16 500 ha vuonna 2016. Tärkeimpiä viljelyhaasteita sen viljelyssä on suklaalaikun torjunta.
Suklaalaikun torjunta on melko yksinkertaista. Torjunta kannattaa, kun olosuhteet taudille on otolliset eli lämpötila 20 - 22 astetta, suhteellinen kosteus yli 95 % ja täkeimpänä se, että lehtipinta on pitkän aikaa kostea. Näissä olosuhteissa kasvi saastuu ja voi kuolla nopeasti ( 2 - 3 vrk ).
Suklaalaikku ei leviä siemenissä ja torjuntaan soveltuu esim. Amistar ja Switch. Torjunta-aka määräytyy olosuhteiden mukaan. Yleensä kuitenkin kukintaan mennessä ja kasvuston ollessa alle 80 cm korkeaa.
Härkäpavulla suklaalaikun merkitys pienenee, kun kasvi kasvaa voimakkaasti ja pystyy vastustamaan taudin etenemistä. Kasvuunlähdön kannalta aikainen ja syvä kylvö on todettu parhaaksi. Kylvösyvyys määräytyy kylvökoneen ominaisuuksien mukaan ( noin 6 - 10 cm ). Sopiva kylvötiheys on 60 - 70 kpl/neliö ( savilla suurempi ja multamailla pienempi ). Viljelykierrossa härkäpavun esikasviarvo kannattaa hyödyntää tarkkaan, eikä papua kannata viljellä useammin kuin joka 5. vuosi samalla lohkolla.