Olet täällä

Ajankohtaista

Täältä löydät tuoreimmat viestit aiheista, jotka kulloinkin tuntuvat ajankohtaisilta.

Viralliset lajikekokeet 2021

Lajikekoetuloksia kaudelta 2021 on julkaistu. Luonnonvarakeskus LUKE:n tuoreimmassa julkaisussa on mukana monipuolisesti eri lajeja ja lajikkeita. Lajikekokeet tehdään mahdollisimman yhdenvertaisesti eli kaikkia koeruutuja kohdellaan yhtä hyvin tai yhtä huonosti. Tarkoitus on saada aikaan luotettavia ja vertailukelpoisia tuloksia viljelijöiden käyttöön.

Lue lisää

Auringonkukka tuo peltoon massaa

Viime kasvukaudella kokeilimme auringonkukan viljelyä. Se on uusi kasvi tilamme viljelykierrossa ja sen kasvun seuraaminen oli erittäin mielenkiintoista. Jos kasvukausi olisi ollut hieman normaalimpi, olisi ehkä myös sadonkorjuu ollut mahdollinen. Toisaalta voidaan pohtia, mikä on normaalia. Ennusteeet kertovat, että tulevaisuudessa kesät ovat yhä kuumempia.

 

Lue lisää

Kevätrapsin puintia

Kevätrapsikin valmistuu, kun antaa kypsyä riittävästi. Tässä puidaan rapsia illan hämärtyessä 17.10.

Tämä pelto oli tosin kylvetty vasta 8. kesäkuuta, koska kylvökausi oli sääolojen puolesta hyvin vaihteleva.

Lajikkeena on Drago ja satotaso vaikuttaa olevan melko hyvä.

 

Lue lisää

KoneAgria

KoneAgria -messuilla Tampereen messukeskuksessa vieraili 14 768 maa- ja metsätalousalan ammattilaista.

Kiitoksia kaikille Peltosiemenen osastolla kävijöille. Keskustelua herättivät mm. uusi Vanille-mallasohra sekä herneen siemenet.

 

 

Lue lisää

Syystöitä syyskuussa

Puinnit on edenneet rauhalliseen tahtiin. Syyskasvien puinnit aloitettiin jo heinäkuussa ja nyt alkaa olla viljojen korjuu valmis. Oheisessa kuvassa on kevätohraa, joka puitiin eilen. Satotasot ovat vaihdelleet lohkoittaina, mutta kokonaisuutena, kesä-heinäkun kuiva jakso näkyy voimakkaasti. Seuraavana on vuorossa kevätöljykasvien puinti. Niiden kypsymistä joudutaan vielä odottamaan, joten tässä välissä onkin sopiva aika syysvehnien kylvölle.

 

 

Lue lisää

Sivut