Olet täällä

Ilmasto muuttuu ... viikottain

Ilmastonmuutos on jo täällä. Ainakin kasvukauden kelit vaihtelee voimakkaasti. Edellisellä viikolla meillä oli yli 30 asteen hellekelit. Nyt on ollut sateen vuoro. Viikon kokonaissademäärä on yli 100 milliä. Parhaiden viljelytoimenpiteiden valinta on ollut haastavaa. Kokonaisuutena ja kelit huomioiden, kasvustot ovat kuitenkin kohtuullisia.

 

FieldSense sääasema on meidän uusi, mielenkiintoinen lisätyökalu. Meillä seuratuimmat mittarit ovat olleet ilman ja maan lämpötila, sademäärä ja tuulen nopeus. Seuranta on helppoa FieldSensen kännykkäsovelluksen kautta. Mm. Iceman-vehnän tehoisan lämpösumman määrä on nyt 585 astetta. FieldSense projektissa on mukana Fazer Mylly ja Pekkala Säätiö.

 

Vaihtelevien kasvuolojen riskejä voi jakaa viljelykiertoa monipuolistamalla. Syyskasvit kannattaa ottaa mukaan viljelyyn. Kylvökelit ei ole aina parhaimmillaan huhti - toukokuun vaihteessa, mutta syksyllä elo - syyskuussa voi löytyä helposti lisää hyviä kylvöpäiviä. Kun olet päättänyt kylvettävien hehtaarien määrän, niin ota yhteyttä ja kysy syyskasvien siemenistä tarjous!

 

 

Kuvan lähde: Ilmatieteen laitos

Lisää sääinfoa Ilmatieteen laitoksen julkaisusta;  https://ilmasto-opas.fi/fi/ilmastonmuutos/suomen-muuttuva-ilmasto/-/artikkeli/27922915-7ee5-4122-ae60-51f58e6aef9a/sademaarat-kasvavat.html