Olet täällä

SSL- sertifikaatti sivustolle

 

SSL- sertifikaatti sivustolle www.lintukangas.fi/

 

Sähköinen tiedonvälitys helpottaa yhteydenpitoa. Suuri osa viesteistä kulkee jo sähköisessä muodossa ja näiden viestien määrä kasvaa. Viestien välittäminen on nopeaa ja siksi sähköisessä viestinnässä kannattaa olla tarkkana. Esim. viestien salaus on tullut monelle tutuksi verkkokaupassa asioidessa.

 

SSL-suojaus (Secure Sockets Layer) on teknologia, joka mahdollistaa suojatun yhteyden luomisen verkkosivun ja sen käyttäjän välille. SSL-varmenteilla pystytään vahvistetusti ilmoittamaan verkkopalvelun käyttäjälle, että hän on asioimassa oikean palvelimen ja toimijan kanssa.

Voit tarkistaa SSL-suojauksen kirjoittamalla selaimen osoiteriville verkko-osoitteen eteen HTTPS:// (esimerkiksi HTTPS://www.yritys.fi). Mikäli sivusto on suojattu, selain kertoo tämän vihreällä lukkoikonilla. Mikäli verkko-osoitteen edessä on jokin muu merkki tai sivusto ei aukea ollenkaan, sivusto ei ole suojattu.

Http-yhteydellä tapahtuva verkkoliikenne on salaamatonta ja kaikki nettiselaimen ja palvelimen välillä tapahtuva viestintä tapahtuu selkokielisenä tekstinä. Tämä tarkoittaa, että kolmas taho voi kaapata ja lukea edestakaisin liikkuvan verkkoliikenteen.

Https-yhteyttä käytettäessä verkkoliikenne ja selaimesta palvelimelle lähetettävät tiedot ovat salattuja ja turvassa kaappauksilta.

Uusi GDPR-asetus edellyttää henkilötietojen suojaamisen, johon salaus antaa yhden lisätyökalun sivuston osalta.